lördag 19 juni 2010

Tecken från gud?

Gissar att historien om mannen som väntade på tecken från gud är bekant. Staden svämmar över och mannen blir först erbjuden hjälp av en granne med jeep, sedan av en granne med roddbåt och tillsist kommer räddningstjänsten med helikopter och erbjuder hjälp. Varje gång tackar han nej eftersom gud snart kommer att hjälpa till. Tillslut drunknar han såklart och dör. När gud träffar honom undrar han varför mannen inte hade tagit jeepen, båten eller helikoptern som han hade skickat.

Det kanske inte är så originellt att koppla den här historien till vårt sätt att leva, men visst fan börjar det bli många tecken nu..? Ekonomisk kris, värmerekord, översvämningar och orkaner i all ära, men så mycket tydligare än BPs exploderade oljerigg kan det väl knappast bli?! Människans sätt att leva skapar varaktiga förändringar i klimatet, men frågan är om vi kommer våga agera. Läs Björn Schagerströms recension av Kolbrytarnas dilemma på EcoNews.

Såg förresten att Birger Schlaug hade jämfört den svenska statens agerande i det kungliga bröllopet med Nordkorea. Visserligen en rolig jämförelse (militäruppvisning, statschefer och undersåtar med vinkade flaggor) men jag tror att ganska många nordkoreaner hade kunnat hålla sig för skratt. Nu misstänks förresten ett antal nordkoreanska fotbollsspelare ha tagit chansen och rymt – trots sin ärorika vinst mot Brasilien.

Att nordkoreansk TV (trots förlust) skulle rapportera om landets vinst över Brasilien i fotbolls-VM hade man kanske kunnat förutsäga, men att FIFA skulle ta bort klippet från Youtube (på grund av copyrightskäl) ger mig smått konspiratoriska rysningar.

1 kommentar:

Anonym sa...

For att inte tala om vulkanutbrottet pa Island....! Slog direkt mot en viktig kalla till vaxthusgaser - flyget.