lördag 26 juni 2010

Kinesisk brottningsmatch och hot om konkurs

Sitter och tittar ut genom fönstret där en fruktförsäljare brottas med en privatanställd parkeringsvakt. Parkeringsvakten vill ställa en ny röd bil precis där säljarens flakcykel med äpplen står parkerad. Jag hör inte vad de skriker genom fönstret, men jag gissar att det är på kinesiska. Brottningsmatchen verkar sluta med en kompromiss där bilen får plats och cykeln får stå på tvären istället för längs med trottoaren.

Läste att BP kan vara på väg att lämna in en konkursansökan, inte för att de nödvändigtvis kommer gå i konkurs utan kanske snarare som en del i förhandlingen om hur mycket skadestånd de ska tvingas betala för det pågående oljeutsläppet. BP är ett av världens absolut största företag med en omsättning som är större än Sveriges BNP. Men hur mycket pengar går det egentligen att krama ur, och finns det ens något belopp som skulle kunna räcka? Läs mer om kolbrytarnas dilemma.

Igår var det förresten midsommarafton i Sverige och idag ska svenska handelskammaren ha midsommarfest på Radisson BLU i centrala Peking. Jag tippar på ganska mycket svenskar, sill, potatis och sprit.

Inga kommentarer: