tisdag 8 juni 2010

Låt oss döda jorden..

Läste om den svåra gasexplosionen i Texas - orsakad av en grävmaskin som körde på en naturgasledning. Olyckan för tankarna till BPs oljeläcka i den Mexikanska golfen.

Der blir allt svårare att hitta olja – det är därför man borrar på havsbotten. BPs oljeläcka visar hur svårt det kan vara, vilket på sikt kommer att göra oljan dyrare.

Kinesisk media har studerat vad som händer i USA och konstaterar att oljekatastrofen är en viktig läxa för Kinas oljeborrningsplaner. De vill göra samma sak som BP fast med äldre teknik....

Människan kommer fortsätta ta risker för hitta energi. Risker i form av exploderande gasledningar, läckande oljekällor, kolgruvor som rasar eller varför inte fallerande kärnkraftverk. Och som om det inte räckte med de här riskerna kommer vår användning av kol, naturgas och olja göra jorden varmare, vilket i sin tur kommer leda till svält och naturkatastrofer för kommande generationer.

Det är som att det inte finns något stopp. Just nu tyder ingenting på att människan kommer att sluta konsumera sin jord. Ingenting. Mänskligheten är jordklotets dödliga sjukdom. När jorden tillslut dör så kommer sjukdomen också att försvinna – om vi inte hittar ett sätt att leva i symbios med vår värd. Alternativt ny kropp att smitta (månen?).

Läs mer om kolbrytarnas dilemma: Bokus.

Inga kommentarer: