torsdag 15 juli 2010

Ägget kom definitivt före kycklingen

OK, tillbaks i offentligheten igen efter lite private stuff. Apropå private stuff, vem bryr sig förresten om statsministern inte tog högtalaren och berättade om Littorins påstådda sexköp? Mer intressant är väl i så fall folkpartiets Camilla Lindbergs politiska åsikter om att legalisera prostitution. Framtidsforskare brukar ju dessutom framhålla att vägen till en miljömässigt hållbar konsumtion går via en ökad försäljning av tjänster. Läs mer om framtiden (dock med fokus på energi och klimat) i kolbrytarnas dilemma.

CNN rapporterar om engelska forskare som påstår att kycklingen måste ha kommit före ägget, men det är naturligtvis fel. Min kloka bror och jag löste det här problemet för ganska länge sen; det vi kallar kyckling är en produkt av två halvkycklingar (ev en halvtupp) som parat sig. Före det första kycklingägget fanns det alltså bara halvkycklingar. VSB.

I Sverige skiner tydligen solen, men i förra veckan rapporterades det om en tromb (!) vid Eriksdalsbadet. Peking är bara regn just nu och himlen är ogenomträngligt grå. I kinesisk media har man börjat prata om att regnvädret i söder skulle kunna utvecklas till den värsta översvämningskatastrofen i modern historia. Måtte det sluta regna snart.

Vad kom förresten först, klimatförändringen eller människan?

Inga kommentarer: