onsdag 22 september 2010

Bästa möjliga valresultat

Det hade inte kunna bli ett bättre valresultat. Varje röst räknas och den rafflande sluträkningen kommer att vitalisera den svenska valmanskåren. Dessutom är jag oändligt tacksam att Fredrik kommer fortsätta vara statsminister. Men det allra bästa vore ändå om Alliansen och Miljöpartiet tvingas samarbeta – vi skulle då få en statsbärande allians som faktiskt tvingas förhålla sig till miljön.


De etablerade partierna kommer också knuffas ut i ringen tillsammans med uppstickarpartiet som äntligen kommer tvingas redovisa sina politiska ståndpunkter. Väljarna är inte så dumma som de etablerade partierna ibland verkar tro och om man inte behöver debattera behöver man inte heller redovisa sina argument. Då vinner man 5,7 procent på walk-over.


I Kina fortsätter allt som vanligt. Ungefär. Det är "moon-festival" och tre dagars ledighet för att äta ganska äckliga kakor och spendera tid med familjen. Väldigt lite media om det svenska valet. Desto mer om världens alla översvämningar, valutakurser och Kinas energitekniska ambitioner.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra inlägg, här hemma är det fullt ös på debatten... Vissa säger bra saker, andra gnäller mest /Tobias

Patrik Thärnå sa...

Tack. Verkar vara ett känsligt ämne..