fredag 19 november 2010

Det var spriten som talade..

Fortsatt konferens idag fast utan tolk. Bra kinesiskaträning, men i stort sett obegripligt. Satte mig i en taxi istället för att åka hem till Peking, via flygplatsen.

I södraste kina (Guangzhou) är det just nu Asian games. Typ OS för alla asiater. Det har verkligen varit händelserika år för Kina med mycket bakomliggande förberedelser och planering. Medialt började det väl med OS 2008, sedan Expot i Shanghai 2010 och nu Asian games i Guangzhou. Det här sammanfaller med Kinas verkliga ekonomiska genombrott och allt vad det innebär. Crazy.

Lite mera tankar om gårdagens konferens.... Förutom trailers, SCM osv så var det mycket prat om lågkolsteknologi, höghastighetståg och elbilar. Även en del prat om hur de internationella co2 kvoterna framöver kan komma att begränsa/styra tillväxten i landet. Man är även orolig att den allt starkare Yuanen kommer begränsa kinas internationella konkurrenskraft.

Roligast var annars moderatorns ursäkt för varför han glömde ropa upp en av paneldiskussionens huvudpersoner på scen.. "jag drack ganska mycket sprit igår kväll, och ytterligare lite idag på lunchen". Ett sätt att ge tillbaks lite 'ansikte' kanske..

Nyheterna de sista dagarna har annars dominerats av en höghusbrand i Shanghai. Läskigt och sorgligt med närmare 100 döda människor.

Inga kommentarer: